Pokémon TCG Sword and Shield v Brně

Víkend 25. a 26. 2020 se nesl v duchu nejočekávanější změny v karetní hře Pokémon TCG. Po celé Evropě se hrála série prerelease turnajů nové sady Sword&Shield. Mohlo by se jednat o klasický prerelase nové sady, ale v tuto chvíli šlo o představení celé nové edice s novou herní mechanikou a změnou pravidel.

Začneme změnou pravidel, což je ta nejzásadnější změna za mnoho posledních let – začínající hráč nejenže nemůže útočit, ale od této sady dále již nesmí zahrát v prvním kole ani trenérskou kartu typu supporter.

A co se herní mechaniky týče, sada Sword&Shield představuje nový typ silných pokémonů V a VMax. V současné sadě jsou všechny pokémoni V basic a VMax je jejich vývoj. Jedná se o velice silné a odolné pokémony, za jejichž poražení se berou 2, resp. 3 karty odměn.

Zdroj: pokemon.com
Zdroj: pokemon.com

Brněnský prerelease turnaj 26.1.2020 Pokémon Sword&Shield

Ani Brno tentokrát v oficiálních turnajích nechybělo. Prerelease turnaj se konal v herně Dračí pevnost v odpoledních hodinách. Sešlo se pěkných 15 hráčů a obsadili se všechny kategorie. Někteří brněnští hráči již měli natrénováno z předchozího dne z Ostravy, část brněnské scény byla bojovat i v Praze.

Vítěz Junior kategorie, zdroj: vlastní

Celé odpoledne nás provázela vůně čerstvých toustů, které dodávaly hráčům patřičnou energii prokousat se třemi 45 minutovými koly. Největší boj o první místo v Master kategorii se udál již ve druhém kole, kdy se potkali současný nejlepší brněnský hráč Moisés a moje maličkost. Hráli jsme do posledního dechu a za stavu 1:1 mohla rozhodnout v můj prospěch pouze jedna ze dvou karet z posledních 7 karet v balíčku, jinak jsem následující protivníkův tah prohrál. Byla tam…

Po vyhodnocení turnaje se šlo hromadně otevírat hodně boosterů a přát těm, kteří měli to štěstí a vytáhli vzácné karty.

Jen něco na ukázku, tahaly se další FA i rainbow karty. zdroj: vlastní.

Děkujeme deskoherně Dračí pevnost za uspořádání turnaje a těšíme se na viděnou na lize, challenge, cupu a dalším prerelease turnaji.

-LaďaK-

Ještě výsledovka