Vánoční turnaj 14.12.2019 v Dračí pevnosti

V sobotu 14.12. proběhl další Pokémon TCG turnaj v herně Dračí pevnost v Brně na Veveří. Ti z vás, kdo se této akce zúčastnili ví, že se nejednalo jen o turnaj, ale i společnou akci výuky právě karetní hry Pokémon TCG. Herna se oficiálně měla otevřít v 15,00 a hráči se pomalu mělo začít scházet na začátek v 16,00, ale už ve tři odpoledne postával hlouček alespoň 10 hráčů i rodičů před vchodem do herny.

My měli co dělat, abychom vše stihli nachystat na tu čtvrtou odpoledne, protože jsme dostali skluz hned ze začátku kvůli parkování – díky vánočním trhům vše obsazené a náš pětimetrový tank nebylo kde umístit J. Až dvě ulice vedle.

Celkově se akce zúčastnilo kolem 35 lidí a jeden pes, přičemž 15 z nich si zahrálo turnaj, dalších cca 10 se učilo hru hrát a někteří z doprovodu si zahráli i deskovky a v mezičase koukali i na turnaj.

Z mého pohledu byla akce velice vydařená především díky všem, co si přišli pokémony zahrát a dozvědět se o hře více. Díky většímu zápřahu se mi podařilo vyfotit pouze jednu fotku, takže pokud má někdo nějakou ke sdílení, může ji hodit jako fotodokumentaci k akci na FB (odkaz).

Pokud by někoho zajímalo, jak dopadl turnaj, níže naleznete prvních 5 ohodnocených míst:

  1. Mojžíš MA (4 boo, promo 1st place, Dragon shield obaly) – Ray EX (3:0:0)
  2. Anna MA (3 boo, promo 2nd place, krabička na balíček) – GreensReshizard (2:0:1)
  3. Toník Jun (2 boo, promo 3rd place) + 2 boo nejlepší v kategorii Jun+Sen – SlowDuck 😀 (2:1:0)
  4. Martin Sen (1 boo, promo 4rd place) + 1 boo v kategorii Jun+Sen – Reshirom (2:1:0)
  5. Eda+Vojta (1 boo) – poprvé na turnaji, hra i balík vysvětlena před turnajem… – MukTagteam (2:1:0)

Každý účastník turnaje ještě dostal 1 booster edice Cosmic Eclypse

Díky moc všem za skvělou atmosféru a potkáme se na prerelease nové sady Pokémon TCG Sword&Shield 26.1.2020 (odkaz na FB), který pořádá Dračí pevnost – pozor, je limitovaný počet míst.