Unbroken Bonds prerelease 21.4.2019 Ostrava

A protože máme velkou část rodiny i kamarádů v Ostravě, rozhodli jsme se tentokrát spojit velikonoční svátky a volné dny i s prerelease turnajem druhé (pokud nepočítám speciální set Detective Pikachu) sady Pokémonů Unbroken Bonds konaným v Black Lotusu. Nevím proč, ale čekal jsem účast kolem 10 hráčů, takže mne celkový počet hráčů velice překvapil – 22.

Tentokrát jsme na tento turnaj dokonce přivedli našeho kamaráda Vojtu, který si to v posledním kole rozdal s Matějem o konečné druhé místo. Vojtu jsme sice na turnaj předchozí den řádně připravovali, Matějovi však jeho zkušenosti nakonec pomohly k výhře 2:0. A to proti sobě stáli s podstatě dva mirror decky obsahující tag team Charizard&Rishiram Gx. Jeden dokonce ve verzi rainbow za €150…

Klukům jsem karty na samotnou hru, které vytáhli z prerelese kitů, opravdu záviděl… Hráli jednobarevné deky doplněné o pár colorless pokémonů, kteří byli schopní útočit opravdu za hodně.

Já musel využít předpřipravený ohnivý balíček, který jsem v barvě doplnil jen snad o dva pokémony, a doplnit dalšíma basic pokémonama ze tří barev a jedné colorless GX Celesty… Takže 4 barevný deck s ohnivýma, pěsťovýma a dark energiema… Z dark pokemonu jsem hrál pouze 1 basica a k tomu Hochcrowa GX, kterého jsem vyložil jen jednou… Ve chvíli nejtěžší mne pak podržela žába s útokem 10 (+20 na head) a knockoutovala ohnivou kočku se 60HP a přiloženou energií… To mi zachránilo 2. místo…

Nakonec tedy spokojenost, pull dohromady 6 GX včetně dalšího Charizard&Rishiram Gx (z 25 boo). No největší zájem však byl o tagteam Buzz&Phero GX, kterého Toník vytáhl z dodatečného posledního boosteru. Nedal se a všem 10 zájemcům o výměnu i docela štědré odkupy odolal. Respect. Je to T1 pokémon pro T1 Ton1ka :).

-LK-