Pokémon TCG turnaj v Dračí Pevnosti 13.4.2019

Tuto pošmournou sobotu se nás v Dračí pevnosti sešlo 11 sklaních hráčů sběratelské karetní hry Pokemon. 5 masterů a 6 junioseniorů :). Hráli se 3 příjemná kola a po skončení turnaje většina hráčů zůstala a hráli a hráli a hráli :).

Velké překvapení se konalo v mladší kategorii. První místo tentokrát se 100% úspěšností vyhrál Šíša a tato kategorie měla nového vítěze oproti předchozím turnajům, kdy dominoval Patrik se svým Rayquaza balíkem.

Master kategorie se trošku nesla v duchu testování na IC Berlín, kdy proti Zapdos/Pikarom balíku stálo několik dalších velice silných balíků. Honza si však se všemi hravě poradil – Blacephalony, damagespredem a Ultramalamary.

Já jsem vyrazil právě s půjčeným Ultramalamar/Giratina balíkem, do kterého jsem si přidal Tag Team Gengar & Mimikyu-GX. Tento balík již není tak silný proti současným metám, ale stále se s ním dá zažít spousta legrace 🙂

Gengar & Mimikyu-GX

Tag Team Gengar & Mimikyu-GX a jeho dva útoky vám hru dokáží buď vyhrát nebo prohrát. Na všechny současné GX pokemony potřebujete útok alespoň 200, tj. soupeř musí mít na ruce 4 trenéry pro úspěšný útok za pomoci Poltergeista. Pokud si ale díky dobrání do 7 GX útokem nabere dohromady jen 3, tento pokemon je pak již odsouzen ke knockoutování a vy v podstatě prohráváte hru. 3 karty odměn je opravdu hodně.

Za zpracování výsledovky opět děkujeme Syndagonovi 🙂.

Masters:
1. Jan Rodek
2. Ladislav Kočvara
3. Tomáš Veselý
4. Jarek Havelka
5. Lenka Bazalová

Juniors:
1. Šimon Hřebíček
2. Patrik Beck
3. Denis Helma
4. Tonda Kočvara
5. Matěj Šváb
6. Viktor Mrkvica