League Cup Najáda 2.3.2019

Tak jsme se s klukama rozhodli, že protáhneme zkřehlé písty auta po D1 na nějaký menší mimobrněnský turnaj :). Měli jsme pánský víkend, takže no problem :).

Pravda, ráno se nám nechtělo vůbec vstávat a uhánět 225 km. Toník vyrazil se zbrusu novým TeamUp Charizard balíčkem a Matěj jel hrát svůj UltraMalamar deck. Mě se moc nechtělo hrát, plánoval jsem případně dohlížet na Toníkovu hru… No nakonec mě kluci přemluvili a já se rozhodoval, zda hrát Pikarom 🙂 nebo růžového psa. No vyhrál pes Granbull s útokem 160 za 1 FE, tak jsem taky šel  na to. Pikaromů a Zapdosů si ještě užijeme.

Ohledně turnaje se nebudu zaměřovat na jednotlivá kola, ale spíše na typy balíčků, které se na turnaji hráli a jak si nimi pes poradil… No, moc si neporadil. Protože šlo o ligový turnaj s 15 mastery, tak samá silná jména… A silné balíčky – Zapdos/Jirachi, Giratina/Malamar a Zoroark/Lycanroc/Lucario. Nic víc jsem tam neviděl, spousta mirror mačů.

Největším soupeřem byl čas a já. Tah protihráčů se měřil na minuty, protože se snažili dostat co nejvíce Jirachi do hry a přes ně dolovat potřebné suppotery… A já jsem díky tomu dělal hromady chyb, ale jako fakt kruciálních… Nejvtipnější error byl, když jsem si přes Apricon Makera chtěl vytáhnout Nestball a Ultra ball, zahrát je a mít vyhranou hru… Ale hlava mapa, já vytáhl dva nestbally a hned je zahrál… A v tu chvíli jsem nevěděl, co si o sobě mám myslet :(. A takových hloupostí jsem zahrál v každé hře několik. Zápas se mi z 5 kol podařilo vyhrát jen jeden, 1:0 proti Zapdos/Jirachi, s dalším stejným remizovat, dva zápasy (Malamar, Zoroark) prohrát 0:1, kdy od jasné remízy mne vždy dělila 1 prize karta a konec časové limitu… (: Jasná prohra (Zoroark) však byla jedna a jen díky jediné kartě ve hře- SM stage 1 Alolan Muk, ten mne porazil i v jednom předchozím zápase…  Zakazuje ability u basic pokemonů. Nedal jsem se však lacino, 50 minut plus 3 nastavené tahy v každém kole…

Teď něco ze světlejší stránky věci. V každém balíčku se teď hraje Viridian Forest… Granbullovi tenhle stadion hodně pomáhal – vytáhnout potřebnou energii a přiložit a zahrát Shrine of Punishement. Dokonce jeden z výherních tahů. Nejvíce pak pomáhala Diantha.

Kluci si snad zahráli lépe než já, brali 3. a 4. místo. Jen těch balíčků jsme si moc nedovezli. Já dostal jeden, kluci 2 a 3 a něco si i pořídili. Balíčky máme hratelné, to je jasné, jen u toho trochu přemýšlet, možná balíčku doplnit o kontra karty na některé strategie. S menšími úpravami bude růžový pes určitě hratelný i dál. Je to jeden z nejzajímavějších balíčků, co jsem kdy hrál.

Případné postřehy k aktuálním strategiím můžete nechat v komentech, případně i rady Granbullovi 🙂