Lednové hraní Pokémonů 2018

Na první turnaj Pokémonů v Brně roku 2019 dorazilo úžasných 15 hráčů a v systému BO1 se odehrálo spousta úžasných zápasů. Hrálo se sice, kdo chtěl s kým, výsledky se však vyhlašovali ve dvou kategoriích. A protože nehrajeme swiss systém, tak v masterech nás skončilo na prvním místě rovnou 5 a získali jsme tak potřebné body do naší brněnské ligy.

Grandbull – balíček, co jsem si chtěl vyzkoušet na turnaji… Rád bych se s Vámi podělil o čerstvé dojmy z turnaje pořádaného 11. 1. 2019 v Dračí Pevnosti bezprostředně po akci. Nejenom, že byla hojná účast, ale hrála se spousta velice kvalitních balíčků a mladší i začínající hráči si zaslouží velikou pochvalu. Nejen všichni, kdo hráli, ale i ti, kteří se nakonec turnaje neúčastnili, ale přišli se podívat a byli oporou hrajících kamarádů nebo prostě je práce dříve nepustila, ale stejně nás přišli pozdravit a měnit karty.

Teď už budu pokračovat v duchu balíčku, který jsem si na tento turnaj vybral. Původně byl poskládaný pro Toníka, ale po dnešních zkušenostech mu sestavím něco mnohem jednoduššího. Ústředním pokémonem tohoto balíčku je Stage 1 Fairy pokémon Granbull a jeho první útok All out. V běžné situaci tento útok za 1 FE dává aktivnímu pokémonovi 30 zranění, pokud ale nemáte nic na ruce, dává rovných 160. Hlavním odhazovacím elementem je zde Ultra Ball, který si pak případně vracíte z odkládacího balíčku Dianthií po knockoutování fairy pokémona.

Nedílnou součástí bitevního arzenálu je Magcargo a Oranguru, vždy nutno mít na lavičce po dvou, aby balíček fungoval. A k tomu hromada ballů, celkem 12, a 4 Apricon Makeři pro urychlení startu či dobrání Ultraballu v průběhu hry s dalším již nepoužitelným Nestballem pro uvolnění ruky. Balíček je nonGX, takže nechybí ani Choicebandy a Shrine of Punishementy. Dále nutnost Guzmy a alespoň jednoho Switche pro společné zahrání během jednoho tahu, kdy chcete sestřelit něco z lavičky soupeře, ale Váš aktivní Granbull prostě na lavičku nezaútočí.

Herní situace s tímto balíčkem připravují velice horké chvilky, protože namyslet správnou kombinaci karet hraných po sobě, chystaných a tahaných Magcargem a Orangurem, je jednoduše na palici…
Někdy herní situace připraví překvapení jako Mr Mime GX, kterého hrál Šíša, a bez Choice Bandu jej prostě nesestřelíte… Příprava Vás zdrží jeden tah a musíte doufat, že to Granbull přežije do Vašeho dalšího tahu. Karty, které se mi v tomto balíčku moc neosvědčili, či někdy zavazely, byly Tate & LIza a Dumbbells.

Celkově si ale s balíčkem užijete spousty legrace, hlavně proti hráčům, kteří Granbulla v akci ještě neviděli. Jeho pořízení není také nic hrozného, Shriny i Guzmy nakonec seženete a normální Dianthie Vám také každý pustí. Jen ta hra s tímto balíčkem je trošku náročnější. Doporučuji však vyzkoušet, pěkně to protáhne mozkové závity a má jen 7 energií .

Vlog z turnaje máme díky organizátorovi Syňdovi 🙂