Pokémon TCG turnaj v Dračí Pevnosti 23.2.2019

Od prerelease turnaje v lednu v Praze neočekávanější turnaj v Brně  :). Díky čím dál tím větší oblíbenosti Pokémonů TCG v Brně a rozhazováním sítí dorazilo na turnaj nejenom 16 hráčů, mezi kterými byly nejen nové tváře, ale dalších několik zájemců a budoucích hráčů.  Někteří avizovaní hráči nedorazili, takže velmi slušná účast. Tímto patří samozřějmě i dík rodičům, kteří jak malé hráče, tak zájemce dovedli a strávili s nimi svůj čas.

Na turnaji se očekávalo hodně karet z nové edice, ale pár současných nejlepších hráčů Pokémon TCG z Brna si dali „zákaz“ hrát současný nejúspěšnější balíček Zapdos/Jirachi :). Jirachi se zamozřejmě jako podpůrný pokémon v několika balíčcích vyskytl, v balíčku vítěze taky nechyběl :).

Hrál se systém BO3, takže na dva vítězné, z časovým limitem 50 minut. Všichni hráči vydrželi hrát do konce turnaje a zasloužili si minimálně ten svůj booster za startovné. Podrobné výsledky máte možnost shlédnout v brněnské pokémonové skupině Pokémon TCG Brno.

Co říci k samotnému hraní, Toník vyrazil s novým balíčkem založeným na PCD TeamUp s Charizardem. S balíčkem v podstatě předtím vůbec nehrál, tak se dotrápil na 12. místo, což je pro něj ale výsledek dobrý. Matěj hrál svůj klasický UltraMalamar a docela se mu dařilo – 2 remízy a 1 výhra. Stačilo to však pouze na 10. místo. V posledním kole jsme hráli proti sobě a musím říct, že první hra v tomto kole byla nejlepší z celého turnaje, kdy jsem sice vyhrál, ale jen o 1 kartu odměn a v balíčku jsem měl poslední kartu… Neskutečná bitva.

Samotná konkurence senior hráčů byla výborná, tentokrát dorazili konečně všichni nejsilnější hráči Brna, výsledková listina podle toho nakonec vypadala :). O vítězi nakonec rozhodovali až pomocné body z jednotlivých zápasů.

Umístění – Masters:
1. Tomáš Veselý (10 +6)
2. Láďa Kočvara (10 +5)
3.Jirka Pavelek
4. Moisés Guimarães
5. Roman Král
6. Jarek Havelka

Umístění – Seniors a Juniors:
1. Patrik Beck (celkově 6.!)
2. Lukáš Kadlec
3. Denis Helma
4. Matej Kočvara
5. Šimon Hřebíček
6. Tonda Kočvara
7. Michal Kadlec
8. Matej Šváb
9. Viktor Mrkvica
10. Tomáš Zbořil

Díky Jarkovi Havelkovi (Syndagone) za zpracování výsledovky :).

Já sám jsem hrál svůj testovací balíček, který mám poskládaný od loňského podzimu. Testovací v tom smyslu, že na turnaj nesmím jít s ničím, co tento testovací deck neporáží alespoň 60-40. Nejedná se o nic menšího než Rayquaza GX/ Vikavolt deck opepřený 1 prizm kartou – Tapu Koko :). Díky všem za hry.

-LK-